18.07.16

El VIIè Premi Carme Casas organitzat per la Fundació Nous Horitzons i JEV queda desert

El jurat de la setena edició del Premi Carme Casas, que atorga Joves d’Esquerra Verda conjuntament amb la Fundació Nous Horitzons, ha decidit deixar deserta aquesta convocatòria

S’ha considerat que cap dels treballs presentats era guanyador, perquè es tractaven temes complexos i valents, però que calien madurar més.

Tot i no haver-hi un treball guanyador es valoren molt positivament els escrits rebuts, perquè tots ells aporten línies de recerca interessants que caldrà seguir treballant i ampliant en el futur. Malgrat la decisió, des del jurat, es vol traslladar la felicitació a totes les persones que han enviat el seu treball, ja que totes elles són una prova de la qualitat existent en les recerques de batxillerat, i els anima a seguir investigant i ampliant els mateixos.

La intenció d’aquest premi és la de reconèixer la tasca a la investigació que es fa des dels centres de secundària amb treballs de recerca en els camps de la memòria històrica, l’ecologia, la participació o la cooperació, entre d’altres.

El certamen porta el nom de Carme Casas, en honor a la lluitadora antifranquista, per la llibertat i la democràcia. Aragonesa d’origen va ser membre de les JSU, durant la Guerra Civil va exiliar-se a França, on passaria per diversos camps de concentració. Retornaria a les acaballes de la Segona Guerra Mundial després de lluitar contra el nazisme. Finalment s’instal·là a Tarragona ja que el seu company havia ingressat sota pena de mort a la presó de Pilats. Una vegada establerta va participar en la reorganització del PSUC i en la constitució de les CCOO de la zona. Tota la seva vida va estar lligada a la lluita i a la defensa d’una societat justa. Carme, doncs, simbolitza a totes les dones d’una generació a qui li devem molt com a societat, i a la qual, lluny d’oblidar, cal que recordem i reivindiquem.