04.03.11

“Lluís Hernàndez, el capellà rebel”, el darrer número del Pensament i l’Acció es presenta a Santa Coloma

El llibre commemora la figura del que fou el primer alcalde democràtic durant 14 anys

Ahir a la tarda, la biblioteca de Singerlin va acollir a més de dues centes persones per assistir a la presentació del  número 41 de la col·lecció el Pensament i l’Acció. Aquest número, dedicat en exclusiva a la figura del que fou el primer alcalde democràtic de Santa Coloma de Gramenet, és obra de Quima Utrera, ex corresponsal de El País.

A la presentació hi van intervenir el mateix homenatjat, Lluís Hernàndez; l’autora del llibre, Quima Utrera;  Siscu Sánchez, alcaldable d’ICV-EUiA a Santa Coloma de Gramenet; el president de la Fundació Nous Hortizons, Jaume Bosch; i el secretari general d’ICV, Joan Herrera.

En primer lloc, Bosch va destacar la necessitat de recopilar i de posar en valor la memòria democràtica del PSUC que es personalitzen en noms com el d’en Lluís.  Quima Utrera va realçar la peculiaritat de la personalitat polièdrica que la persona d’en Lluís recollia “alcalde i capellà es fusionaven en una mateixa persona, del que sobretot destaca la seva qualitat humana”.

D’altra banda, Siscu Sánchez va manifestar la importància dels valors amb els que en Lluís Hernàndez va dur a terme les polítiques necessàries per una ciutat post-franquista amb moltes deficiències “eficàcia, transparència i diàleg són els trets que van caracteritzar la manera de fer d’en Lluís, valors que actualment necessita la nostra ciutat”, va dir Sánchez.

Joan Herrera va expressar un fort agraïment a en Lluís per tota una vida dedicada al compromís amb els més necessitats i compromís polític. Herrera va fer un repàs de l’experiència humana i política d’Hernàndez, tot destacant com “en Lluís ha estat una figura cabdal en la transició, ha estat la corretja de transmissió de les demandes i de les lluites veïnals en ciutats que, com Santa Coloma, necessitaven ser dignificades”.

El protagonista del quadern, Lluís Hernàndez va tancar l’acte tot destacant el seu orgull de pertànyer a una organització com Iniciativa per Catalunya. Alhora, Hernàndez va lamentar que “aquesta ciutat, que tants anys de lluita i treball ha recollit de moltes persones, lamentablement  ara és coneguda  per casos de corrupció”, i va afegir “la nostra organització ha de garantir la defensa de la justícia i la igualtat per tothom”. Per finalitzar, va agrair a la Fundació Nous Horitzons, a Quima Utrera i als companys i a les companyes d’ICV, el recolzament rebut en aquest acte tan emotiu.