14.02.18

Idees que tranformen el món

Sota el títol "Idees que transformen el món" s'ha publicat el darrer número de la Revista Nous Horitzons

El darrer número de la Revista Nous Horitzons és un monogràfic on trobem les principals idees i experiències polítiques que han dut a transformacions profundes de la societat i de la política. Des de fa un parell d'anys la Fundació Nous Horitzons i la Fundació Cipriano Garcia han impulsat i donat suport a la Diplomatura de postgrau de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) "Idees i experiències polítiques transformadores" i aquest monogràfic, coordinat per Marc Rius, director de la FNH, té la pretensió de recollir bona part de les aportacions pràctiques i teòriques que s'ofereixen en l'esmentat postgrau. Contribuint així també en conèixer i difondre les principals idees polítiques transformadores de l'època contemporània.

Què trobareu? Doncs trobareu una primera part on es fa repàs de les principals tradicions de pensament polític que han alimentat l'esquerra transformadora contemporània, les aportacions d'Engels i Marx al socialisme, el paper del sindicalisme com a eina de transformació social, l'ecosocialisme, els reptes actuals del feminisme, la política del comú i la tradició del republicanisme. 
En la secció d'experiències trobem els escrits d'una sèrie d'experiències transformadores com la Revolució Russa, els moviments estudiantils, l'antifranquisme i la lluita per la democràcia i els moviments del 15M. També trobarem un text recuperat de Carles Pi i Sunyer sobre socialisme i les reflexions de Joaquim Brugué sobre intel·lectuals i política.