08.11.18

David Cid: “No aprovarem uns pressupostos sense els recursos necessaris per recuperar els drets dels treballadors i treballadores públiques”

El diputat de Catalunya en Comú Podem qualifica “d’autèntica vergonya” la proposta del Govern que els funcionaris no recuperin la paga extra del 2013 fins el 2026

El diputat de Catalunya en Comú Podem David Cid ha assegurat que el seu grup no donarà suport a uns pressupostos de la Generalitat que continguin “els recursos necessaris per recuperar els drets dels treballadors i les treballadores públiques”. Cid ha denunciat que és una “autèntica vergonya” que el Govern hagi proposat que la paga extra del 2013 que els funcionaris van deixar de cobrar la recuperin l’any 2026.

“Pensa que seguirà de conseller el 2026? No pot donar cap garantia que el 2026 podran cobrar la paga extra”, li ha etzibat al conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. “Els sindicats mateixos ho han dit, la seva proposta és indigna. Diu que és una primera proposta, a mi em sembla una primera provocació”, ha afirmat.

El diputat ha acusat Puigneró d’estar “incomplint un acord amb els sindicats”. “L’any passat van acordar que aquest 2018 tornarien un 10% de la paga extra. La seva paraula i la seva signatura ja no valen res pels treballadors i treballadores públiques”, ha dit.

D’altra banda, Cid ha instat el Govern a explicar que amb el “bloqueig” als Pressupostos Generals de l’Estat “tindrem uns pressupostos a Catalunya molt pitjors” i es perdran uns diners que podrien contribuir a la recuperació les pagues dels treballadors i treballadores públiques. “Els demanem que expliquin què suposa això. Aragonés ho sap. Va tancar un acord de 350 milions més per Catalunya que no estaven sotmesos a la regla de despesa. I han decidit que els hi és igual que no arribin a Catalunya”, ha conclòs.