15.01.18

Catalunya, Espanya, Europa: un debat en temps de canvi

Disponible el darrer número de la Revista Nous Horitzons "Catalunya, Espanya, Europa: un debat en temps de canvi" on s'analitzen, des de diferents perspectives, els darrers temps convulsos de la política catalana i espanyola

Un número pensat des de fa mesos amb l'objectiu de poder reflexionar sobre els esdeveniments que darrerament defineixen la política catalana i espanyola. Amb la modesta voluntat de poder contribuir a la reflexió i al debat de l'actualitat política vam apostar perquè aquest número pogués oferir com ens escriu la historiadora Paola lo Casció, coordinadora del número, en la presentació "....una mirada llarga no tan lligada a la realitat del dia a dia, més a fons, amb la consciència que passés allò que passés (i com passés), aquesta revista volia ser una contribució per a una reflexió més pausada, amb capacitat de mirar al com s'ha arribat a la situació en què ens trobem, amb la voluntat de ser rigorosos i oberts en analitzar els elements que la defineixen i també d'apuntar algunes línies entorn de com aquesta pot evolucionar en el futur".

Podreu trobar les reflexions de Joan Botella sobre les alternatives federals, d'Astrid Barrio sobre l'evolució de l'independentisme, Javier Muñoz Soro sobre el rebrot del nacionalisme espanyol, les de  Josep Vicent Boira sobre el tema de les infraestructures com a element de construcció de realitats polítiques i Jordi Amat  entorn al diàleg en les relacions entre Catalunya i Espanya en l'àmbit de la cultura. Trobareu també la reflexió de Javier Pacheco i l' Estat nació i d'en Marc Carrillo que ens avança propostes per resoldre el conflicte des del dret constitucional , Andrew Dowling reflexiona sobre l'impacte de la crisi econòmica en el creixement del moviment independentista i Joan Ridao ho fa sobre el pas del Dret a decidir al Dret a l'Autodeterminació. Trobarem també les mirades sobre la situació catalana des de Galícia de la mà de l'alcalde de A Corunya, Xúlio Ferreiro i des d'Euskadi de la mà de Sergio Campo. I finalment les converses amb els periodistes Milagros Pérez Oliva i Guillem Martínez. Això i algunes coses més conformen el contingut del número 216 de la Revista Nous Horitzons.